Tarieven

Elk gebit is anders. De kosten zijn afhankelijk van vele factoren. Tijdens een vrijblijvende intake bespreken we uw wensen en de mogelijkheden. U krijgt van ons een gespecificeerde begroting mee naar huis.

Volledige prothese

De volledige prothese wordt voor 75% vergoed uit de basisverzekering. U heeft dus een wettelijk eigen bijdrage van 25%. Heeft u een aanvullende tandartsverzekering? Dan kan het zijn dat de 25% eigen bijdrage gedeeltelijk of zelfs geheel wordt vergoed.

Klikgebit (prothese op implantaten)

De behandeling én de volledige prothese op implantaten wordt vergoed uit de basisverzekering na toestemming van de zorgverzekeraar. Uw eigen bijdrage bedraagt 8-10% van het behandeltarief. Het tarief wisselt per zorgverzekeraar omdat materiaal- en techniekkosten niet wettelijk bepaald zijn. Bent u aanvullend verzekerd, dan wordt de eigen bijdrage vaak en/of deels vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar naar uw definitieve eigen bijdrage.

Partiële- of frameprothese

Voor een partiële prothese of frameprothese geldt geen vergoeding uit de basisverzekering. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan kan het zijn dat de partiele prothese of frameprothese gedeeltelijk of zelfs geheel wordt vergoed.

Rebasingen en reparaties

Rebasingen of reparaties worden voor 90% uit de basisverzekering vergoed. In dit geval heeft u dus een wettelijke eigen bijdrage van 10%. Ook hier geld dat bij een aanvullende tandartsverzekering de eigen bijdrage gedeeltelijk of helemaal vergoed wordt. Een reparatie aan een gedeeltelijke of frameprothese wordt alleen vergoed indien u een aanvullende tandartsverzekering heeft.

Houd in alle gevallen rekening met het nog eventueel openstaande eigen risico van max €385,-

In de meeste gevallen kan uw behandeling door ons rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar worden gedeclareerd. Kosten die voor uw rekening zijn, worden dan door uw eigen zorgverzekeraar of via een nota van TPP Laarbeek aan u doorberekend.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) is de partij die jaarlijks de tarieven vaststelt voor onze branche. Wij dienen ons daaraan te conformeren. Deze tarieven kunt u inzien op de website van de NZA,